Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Φόρος τιμής στην κυρά της Ρω


Iσχυρό μήνυμα ύψιστου εθνικού συμβολισμού για την Ορθοδοξία , την Αυτοδιοίκηση και την Υγεία έστειλαν το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας των ΟΤΑ, ο Δήμος Αμαρουσίου, ο Δήμος Μεγίστης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε τριλογία
εκδηλώσεων που διοργάνωσαν με αφορμή την μνήμη των 30 χρόνων από το θάνατο της Κυράς της Ρω.
Φόρο τιμής στην κατά κόσμο Δέσποινα Αχλαδιώτη που κράτησε με το σώμα της και την ψυχή της τη γαλανόλευκη ελληνική σημαία στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης απένειμαν οι ανωτέρω φορείς, μέσα από μία σειρά πράξεων εθνικού συμβολισμού : την αδελφοποίηση των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης, την ένταξη του Δήμου Μεγίστης στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας των ΟΤΑ και την ίδρυση του Παραρτήματος Μεγίστης του ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.
Με αφορμή την εθνική τιμή στη μνήμη της Κυράς της Ρω,  κος Πατούλης, Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας των ΟΤΑ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και ο κος Παύλος Πανηγύρης , Δήμαρχος Μεγίστης  μετέβησαν στη Ρω για την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στον τάφο της Δέσποινας Αχλαδιώτη, μαζί με τον Συνταγματάρχη Πάτερ Νικήτας Βελεγράκης, διευθυντή Στρατιωτικών Ιερεων του ΓΕΝ, τον εφημέριο του Καστελόριζου Π. Γεώργιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Χατζηδιάκο, τη βουλευτή Νοτίου Αιγαίου κα Ιατρίδη, το Στρατηγό κο  Δεβετζή Νικόλαο (δ/ντη 95 ΑΔΤΕ), εκπροσώπους όλων των σωμάτων ασφαλείας καθώς και πλήθος κόσμου.
Με το μήνυμα «ο κάθε Έλληνας έχει εθνικό χρέος έστω και μία φορά να επισκεφθεί το όμορφο Καστελλόριζο», ο κος Πατούλης και ο κος Πανηγύρης, τόνισαν την ύψιστη εθνικογεωγραφική σημασία του Καστελόριζου για κάθε Έλληνα και προέβησαν στην υπογραφή πράξης αδελφοποίησης των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης για να στηρίξουν τους ακρίτες αυτούς που 12 μήνες το χρόνο κρατούν Θερμοπύλες και να μεταδώσουν τις κατάλληλες τεχνογνωσίες στην ανάπτυξη δομών που θα εξασφαλίσουν την εξυπηρέτηση του κάθε πολίτη ισότιμα.


Ο Πρόεδρος του Εθνικού διαδημοτικού Δικτύου  Υγείας  και  του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με το Δήμαρχο Μεγίστης Π. Πανηγύρη και τον Πρόεδρο ΔΣ Δήμου Μεγίστης  Σ. Αμύγδαλο στην  υπογραφή πράξη αδελφοποίησης.


Ο κ.Πατούλης  και ο κ.Πανηγύρης  με τη  βουλευτή Νοτίου Αιγαίου  Μ.Ιατρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Φ. Χατζηιδιάκο , το Στρατηγό Ν. Δεβετζή, τον αντιπρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Α. Ρέντη και εκπροσώπους των φορέων στα εγκαίνια του παραρτήματος Μεγίστης του  Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής  που τελέστηκαν από το Συνταγματάρχη Πάτερ Ν. Βελεγράκη  Διευθυντή Σ.Ι.ΓΕΝ και τον εφημέριο του Καστελλόριζου Πάτερ Γεώργιο.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φ. Χατζηδιάκος, ο Στρατηγός Ν. Δεβετζής, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος ΙΣΑ Γ. Πατούλης και οι λοιποί στην αποβίβαση στη Ρω.


Ο κ. Πατούλης με το Στρατηγό Ν. Δεβετζή , Διευθυντή της  95 ΑΔΤΕ και το Άγημα στη Ρω.


Ύψωση της Ελληνικής Σημαίας στο τάφο της Κυράς της Ρω.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου