Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κάηκε το 1/3 της Χίου - Μαίνονται δεκάδες φωτιές σε όλη την Ελλάδα!


Την ώρα που η καταστροφή στην Χίο είναι ανυπολόγιστη, η πύρινη λαίλαπα απειλεί τη Ζάκυνθο - Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Μεσσηνία και Αγρίνιο...
Ακόμα μία δύσκολη μέρα για τους πυροσβέστες, που δίνουν μάχη με τις φλόγες σε δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η......


έκταση της φωτιάς στη Ζάκυνθο, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν, 120 πυροσβέστες, 56 άτομα ως πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη που από το πρωί πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε αργά χθες το βράδυ η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί νωρίτερα στην εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται για τρίτη μέρα στο Σολομό Κορινθίας. Σε εξέλιξη παραμένει για τρίτη μέρα και η φωτιά στην Τροιζήνα, ενώ μία ακόμα ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Αυλώνα Μεσσηνίας. Το θετικό πάντως είναι ότι κανένα από τα παραπάνω πύρινα μέτωπα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η μεγαλύτερη καταστροφή έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στη Χίο, όπου η καμμένη έκταση, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (Ε.F.F.Ι.S.), έχει υπερβεί τα 127.400 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών μαστιχόδεντρων. 

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, υψηλός είναι ο κίνδυνος στο μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μίλησε για ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις εμπρησμών στη Χίο, αλλά και τη Ζάκυνθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου