Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Σε πύρινο κλοιό για δεύτερη μέρα η Χίος


Για δεύτερη μέρα η Χίος είναι παραδομένη στις φλόγες. Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στο δυτικό και νότιο τμήμα του νησιού καίγοντας πεύκα και....
μαστιχόδεντρα.
Tο μέτωπο ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα και το εργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται προς το μεσημέρι να ενισχυθούν.
Στους οικισμούς στρέφεται η προσοχή της Πυροσβεστικής ώστε να προφυλαχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από αναζοπυρώσεις. 

Για την κατάσβεση επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 71 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές, 79 στρατιοωτες ενώ απο αέρος επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.
Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου μετέβει στη Χίο και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης προκειμένου να συντονίσει την κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για τη συμμετοχή τους στην κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, φυλάκια του στρατού έχου υποστεί ζημιές από τη πυρκαγιά, η οποία αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις λόγω των ενισχυμένων ανέμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου