Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς Espresso - Flash και σήμερα


Συνεχίζει να μην πληρώνει ο Πέτρος Κυριακίδης τους εργαζόμενούς του, που κάποτε σε κάποιες κοπές πίτας, που μοίραζε χρυσές λίρες και ταξίδια, έλεγε ότι τους έχει πάντα πάνω από τα κέρδη του....
Με καθολική συμμετοχή των συναδέλφων πραγματοποιήθηκαν οι δύο 24ωρες απεργίες, που είχαν προκηρύξει οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στις εφημερίδες «ESPRESSO» και

«ATHENS NEWS», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH».
Η εργοδοσία, η οποία οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές τριών μηνών και την εξόφληση του επιδόματος αδείας στους συναδέλφους, είχε δεσμευτεί ότι θα στείλει σήμερα απαντητική επιστολή στην πρόταση της ΕΣΗΕΑ για άμεση πληρωμή τουλάχιστον ενός μισθού και την προοδευτική εξόφληση των δεδουλευμένων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αντ’ αυτού ο εκδότης κ. Κυριακίδης, δια της γραμματέως του, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:
«Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ κλπ) η εταιρεία, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον δηλώνει ότι στόχος της είναι, να εξοφλήσει κάθε ποσό που οφείλει στους εργαζομένους της έως την 30.11.2012 με τακτικές τμηματικές καταβολές. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η μοναδική πηγή εσόδων της εταιρείας είναι η κυκλοφορία των εντύπων και η διαφήμιση που στηρίζεται στην κυκλοφορία. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, όλοι μαζί να συνδράμουμε για την έκδοση των εντύπων και τη λειτουργία των μέσων μας.
Ράνια Μήτσιου
Γραφείο Γραμματείας Προέδρου κ. Πέτρου Κυριακίδη».
Μπροστά σ’ αυτή την αδιαλλαξία τα σωματεία συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους με 24ωρη απεργία στις εφημερίδες «ESPRESSO» και «ATHENS NEWS», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH» από τις 16.00 της Τετάρτης, 5 Σεπτεμβρίου έως τις 16.00 της Πέμπτης, 6 Σεπτεμβρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου