Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ...ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 
hurriet kitsopoulou 1
από το makeleio.gr
Ρεζίλι και στην Τουρκία-με κεντρικό θέμα στη Hurriyet, τα καμώματα της Κιτσοπούλου που πήρε επιχορήγηση για να ξεφτιλίσει τον Αθανάσιο Διάκο.
«Σοκ για τον Εθνικό ήρωα της Ελλάδας» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας για το ξεφτιλίκι με την παράσταση που δείχνει τον Αθανάσιο Διάκο, σουβλατζή, κερατά και..φονιά.Άντε να δούμε τι θα κάνει τώρα το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού...
Εν τω μεταξύ, στο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας μιλά για «αρρωστημένη απόπειρα εξευτελισμού του εθνομάρτυρα ήρωα Αθανασίου Διάκου που έγινε από κάποια συγγραφέα ονόματι Λένα Κιτσοπούλου, με την θετική στάση του Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Γιώργου Λούκου» κάνοντας λόγο για την ανοχή μιας «δήθεν κουλτουριάρικης δοτής ακριβοπληρωμένης διοίκησης. Όλα αυτά με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου που εν μέσω σκληρής κρίσης - και ερήμην του - χρηματοδοτεί τις διαστροφές κάποιων. Όλα αυτά με σκοπό την απεθνικοποίηση, την αποϊεροποίηση και τον εθνομηδενισμό.»
Η υπόθεση του έργου της Κιτσοπούλου είναι περίπου η εξής: «Ο Αθανάσιος Διάκος ξανάρχεται στην ζωή. Ζει στη σημερινή Αθήνα, δουλεύει σε ψησταριά όπου σουβλίζει αρνιά και κοτόπουλα (σ.σ. ας προσεχθεί η ειρωνεία στο ρήμα «σουβλίζει» για τον ανασκολοπισθέντα Διάκο!). Έχει υπαλλήλους Κούρδους ντελιβεράδες, ενώ είναι παντρεμένος με την Κρυστάλλω την οποία ζηλεύει και ξυλοφορτώνει. Αυτή τον απατά με τον μετανάστη υπάλληλο του, οποίος και την αφήνει έγκυο. Ο απατημένος Διάκος το μαθαίνει και σφάζει τη γυναίκα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου