Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση δέχτηκε ο δημοσιογράφος Άρης Ασβεστάς


Επίθεση από δύο αγνώστους δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας κάτω από το σπίτι του ο Άρης Ασβεστάς, δημοσιογράφος στον σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6 λίγη ώρα μετά το τέλος της εκπομπής του.
Ευτυχώς, ο δημοσιογράφος είναι καλά στην
υγεία του, ωστόσο χρειάστηκε να του τοποθετηθούν οκτώ ράμματα στο πρόσωπο.
Η ενέργεια αυτή εναντίον του Άρη Ασβεστά χαρακτηρίζεται «άνανδρη» και αποτελεί ευθεία επίθεση στην ελευθεροτυπία και την ελευθερία του λόγου, σύμφωνα με το sport-fm.gr. Επίσης, αναφέρεται στο site πως «όπως και σε ανάλογες επιθέσεις του παρελθόντος έτσι και αυτή δεν πρόκειται να τρομάξει και να φιμώσει κανέναν δημοσιογράφο του NovaΣΠΟΡ FM 94.6».
Ταυτόχρονα, το περιστατικό καταδίκασε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) με ανακοίνωση του, στην οποία κάνει λόγο για «θρασύδειλους “φουσκωτούς” τραμπούκους» και συνεχίζει: «Είναι προφανές, πως οι ελεύθερες φωνές και απόψεις και τα σχόλια ενοχλούν και κάποιοι θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό θα τις φιμώσουν, αλλά δυστυχώς για αυτούς επιτυγχάνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Τέτοιες τραμπούκικες ενέργειες, δυναμώνουν όχι μόνο το δημοσιογραφικό κόσμο που τις καταδικάζει σύσσωμος, αλλά και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες. Τέτοιες τραμπούκικες επιθέσεις είναι επιθέσεις και κατά της ίδιας της δημοκρατίας και είναι επίσης προφανές πως έχουν ηθικούς αυτουργούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου