Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής καταθέτει δημοτικός σύμβουλος


Τη μήνυση υποβάλλει ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου και αφορά την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση, στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β.Κατριβάνου, τον ίδιο τον δημοτικό σύμβουλο
και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ.
Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στον προαύλιο χώρο της βουλής, μετά την κατάθεση ψηφίσματος. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προπηλάκισε τον δημοτικό σύμβουλο και τον πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας, μπροστά στα μάτια φρουρών, οι οποίοι ωστόσο δεν αντέδρασαν. Τότε παρενέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιχείρησε να τον σταματήσει, ενω ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ετοιμαζόταν να την χτυπήσει.

Για το θέμα είχε κάνει διάβημα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατήγγειλε την επίθεση, ενώ στην αντίπερα όχθη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ευχήθηκε "περαστικά" στην κ. Κατριβάνου, λέγοντας: "Όσο για την "καλή μας" συνάδελφο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου, της ευχόμαστε περαστικά. Όχι γιατί είναι άρρωστη αλλά γιατί έχει χάσει την επαφή με το πολιτικό περιβάλλον του σήμερα. Δεν έχει αντιληφθεί τίποτα".
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση οργανώνεται συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, την Πέμπτη στη 13:00 το μεσημέρι, με θέμα :
"Η φασιστική επίθεση του βουλευτή της Χρυσής  Αυγής Δ.Κουκούτση στις 24 Αυγούστου μέσα στη Βουλή και η συκοφαντική εκστρατεία κατά των διοργανωτών του αντιρατσιστικού αντιφασιστικού συλλαλητηρίου".
Στη συνέντευξη αναμένεται να συμμετάσχουν οι:
Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος

Εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και Ένωσης Μεταναστών Εργατών

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, ενώ θα παρέμβουν και οι:

Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου