Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής τράβηξε όπλο εναντίον αντιεξουσιαστών


Συμπλοκές μεταξύ Χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών σημειώθηκαν στον Βόλο.
Ειδικότερα, μία ομάδα αντιεξουσιαστών εντόπισε σε κάποιο σημείο της πόλης τον Βουλευτή, Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και στράφηκαν απειλητικά εναντίον του. Υπήρξαν αντεγκλίσεις και κάποιες συμπλοκές.

Ωστόσο, στο σημείο μαζεύτηκαν πολύ γρήγορα γύρω στα 50 άτομα από κάθε πλευρά (χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών) και ξεκίνησαν νέες συμπλοκές. Όμως, η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και έγιναν συνολικά 10 προσαγωγές (πέντε άτομα από κάθε πλευρά).

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. της πόλης και κατέθεσαν. Στις καταθέσεις τους οι αντιεξουσιαστές ισχυρίστηκαν ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τράβηξε όπλο και το έστρεψε εναντίον τους.

Η αστυνομία επικοινώνησε άμεσα με τον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να του διαβιβαστεί το υλικό της ανάκρισης.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος φέρει το όπλο νόμιμα αφού έχει άδεια οπλοφορίας και η πράξη του- αν όντως έχει συμβεί- είναι πλημμέλημα.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί εφόσον ευσταθούν οι καταθέσεις των αντιεξουσιαστών, η δικογραφία θα οδηγηθεί στη Βουλή και μόνο τότε θα μπορεί να ζητηθεί άρση της ασυλίας του βουλευτή, προκειμένου να γίνει ποινική δίωξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου