Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Χρυσή Αυγή: Ο Γλέζος δεν κατέβασε τη σημαία από την Ακρόπολη

xrysiaygi shmaia glezosΣτο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής μπήκε ο Μανώλης Γλέζος, μια ιστορική προσωπικότητα της αντίστασης κατά των Γερμανών, αλλά και της Αριστεράς.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής φιλοξενείται άρθρο του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Γ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος στο κείμενο του με τίτλο: «Ο ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΥ Μ. ΓΛΕΖΟΥ», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι μεγάλο ψέμα ότι ο Γλέζος κατέβασε τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη.

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Πιθανολογώ, ότι ο αμετανόητος νοσταλγός του «πατερούλη» (Στάλιν), του Χότζα και άλλων «αστέρων» του εγκληματικού κομμουνιστικού πανθέου, βρίσκει την ευκαιρία -τώρα που έρχεται η 28η Οκτωβρίου- να μας υπενθυμίσει τον ψεύτικο «ηρωισμό» του. Το έχω αναφέρει στο παρελθόν και με την ευκαιρία το επαναλαμβάνω και τώρα: είναι τεράστιο ΨΕΥΔΟΣ ότι ο Γλέζος κατέβασε την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη! Και εξηγούμε: ο Γλέζος ισχυρίζεται ότι μαζί με τον Απ. Σάντα εισήλθαν νύχτα στον Ιερό Βράχο και κατέβασαν την «μισητή σβάστικα» που υποτίθεται πως κυμάτιζε στον ιστό της. Όμως, αυτό ήταν αδύνατον! Διότι, όλοι οι στρατοί του κόσμου κάνουν έπαρση σημαίας τις πρωινές ώρες και υποστολή με την δύση του ηλίου. Αποκλείεται, λοιπόν, ο γερμανικός στρατός της εποχής εκείνης να μην είχε υποστείλει την σημαία. Άρα, οι Γλέζος και Σάντας ανέβηκαν ανενόχλητοι στην αφύλακτη Ακρόπολη την νύχτα και αφήρεσαν (έκλεψαν) την γερμανική σημαία από κάποιο κουτί, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένη και διπλωμένη. Πού είναι, λοιπόν, ο ηρωισμός των;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου