Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ακόμη 4 απολύσεις από τους εργατο-λέρες του ΚΚΕ, στον Ριζοσπάστη

Πού είναι η ΕΣΗΕΑ;
Σε τέσσερις νέες απολύσεις προχώρησε η διεύθυνση της κομματικής εφημερίδας του ΚΚΕ, του «Ριζοσπάστη», στο πλαίσιο των μαζικών εκδιώξεων εργαζομένων που έχει δρομολογήσει εδώ και μήνες επικαλούμενη τα ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα....
Λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη της πώλησης του ραδιοτηλεοπτικού «902» προς 3,7 εκ. ευρώ σε ιδιώτες επιχειρηματίες που εκπροσωπεί η κυπριακή off-shore Α-Orizon Ltd., ο Περισσός συνεχίζει τις απολύσεις, παρά το γεγονός ότι μεταξύ αυτών είναι πολλοί εργαζόμενοι οι οποίοι βιώνουν το φάσμα του απόλυτου οικονομικού αδιεξόδου.
Οι τέσσερις απολυθέντες είναι η κυρία Γιώτα Διαμαντάκη, που έκανε εργατικό ρεπορτάζ, με 18 χρόνια προϋπηρεσία στον «Ριζοσπάστη», ο κ. Ν. Τσακανίκας, από το ελεύθερο ρεπορτάζ με πάνω από 10 χρόνια προϋπηρεσία, ο κ. Μ. Δολόπικος, συντάκτης ύλης, πάνω από 25 χρόνια εργαζόμενος στον «Ρ» και ο κ. Γ. Γεωργουβιάς, από το δικαστικό ρεπορτάζ, επίσης με πάνω από 25 χρόνια προϋπηρεσία.
Από τα επόμενα βήματα του Περισσού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που δημοσιεύει το tovima.gr, είναι οι περικοπές μισθών και οι ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειωμένες αποδοχές, ενώ οι απολύσεις θα συνεχιστούν. Σημειώνεται, ότι η κυρία Διαμαντάκη και ο κ. Τσακανίκας ήταν μεταξύ εκείνων που αρθρογράφησαν στον προσυνεδριακό διάλογο ασκώντας κριτική στην ακολουθούμενη «γραμμή» της ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου